Brug biblioteket

Åbningstider

Biblioteket er åbent efter aftale, som fastsættes enten via telefon: 57 86 57 94 eller e-mail: biblioteket@soroe-akademi.dk
 
 
Om biblioteksbasen

Under "Søgning" i menuen finder man biblioteksbasen, som p.t. indeholder omkring 50.000 titler. Bøgerne er ikke mærket med stregkode. Det betyder, at hvis man er interesseret i en bestemt titel, kan man ikke regne med at den er hjemme selv om den står som tilgængelig i basen. Den kan være udlånt. Derfor er det altid en god idé lige at sende en forespørgsel på de materialer man er interesseret i. I basen kan man, udover søgning i bibliotekets samlinger, finde links til andre relevante hjemmesider, som f.eks. Soranerarkivet eller bibliotek.dk. Når man søger i basen, vil man se, at der er under "Opstilling" er angivet et nummer, det svarer til DK5, som er det samme opstillingssystem, som folkebibliotekerne bruger. Og tallet henviser til bogens fysiske placering på biblioteket.
 
 
Låneregler
   

  • Bibliotheca Academiae Soranae er et forskningsbibliotek med ældre antikvariske bøger, som er åbent for offentligheden
  • Biblioteket holder åbent efter aftale
  • Alle interesserede kan blive oprettet som lånere på biblioteket, det foregår ved personlig eller skriftlig henvendelse til biblioteket - lånerkortet vil oftest være det samme som sygesikringsbeviset.
  • Lånetiden er normalt på 30 dage, men kan forlænges efter aftale.
  • En stor del af bibliotekets samlinger er ikke til udlån, men kan ses på stedet.
  • Mod betaling tilbydes kopiering eller fotografering af materialerne, prisen aftales indviduelt efter opgavens omfang.
  • Størstedelen af bibliotekets samling kan ses i biblioteksdatabasen, læs mere om brugen af denne under menupunktet "Om biblioteksbasen".