BurgerBurgerCloseClose
ShoppingcartShoppingcartIndkøbskurv

msvokmvkldlsmmas

Absalon lod sin farfar Skjalm Hvide og farbror Tokes ben flytte fra Fjenneslev Kirke til Sorø Klosterkirke. I gravfortegnelsen står der, at de på hæderfuld vis blev genbegravet i væggen mellem den hellige Johannes Evangelist og den hellige Benedikts og Bernhards kapeller. Ved Nationalmuseets undersøgelse af muren fandt man to skeletter, der lå i hver sin blykiste. I Skjalms kiste lå en blyplade med teksten ”her ligger Skjalm, hr. ærkebiskop Absalons farfar”.

Blypladen er nu udstillet i Nationalmuseet.

Skjalm Hvide har været 172 cm og Toke 178 cm høj og begge har spor af kronisk betændelse i fodleddene. Toke har derudover et helet pil- eller spydsår i højre side af pandebenet.

Sorø Klostret blev ikke kun grundlagt af religiøse og økonomiske årsager, men altså også som gravkirke, som Absalons nevø Roskildebispen Peder Sunesen beskrev det o. 1202: ”Sorø kloster, der som bekendt er grundlagt af mine forfædre som gravkirke for vor slægt.” Absalon selv og de fleste af Hvideslægten, som vi i dag benævner Absalons familie, ligger da også begravet i Klosterkirken.

 

Ved brug af indeværende hjemmeside accepterer du brugen af cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse.
Yderligere information findes under Cookies
Ok