BurgerBurgerCloseClose
ShoppingcartShoppingcartIndkøbskurv

Gartnergården

Ved siden af gymnastiksalen (Ridehuset) ligger en murstensbygning - blandede gule og røde sten, og med skifertag. Byggestilen er meget ulig de øvrige bygninger på området. Ejendommen er bygget til gartnergård. Herfra styrede akademigartneren pasning af Akademihaven, de to kirkegårde og boldbanerne. I ejendommens sydgavl er placeret en karnap. Herinde havde akademigartneren sit kontor og kunne herfra følge med i, hvem der færdedes på området. Bag gartnerens kontor var der hestestald, bolig for havemand og vægter. Materiellængen bag gartnergården er i bindingsværk.

Bassinet i Gartnergården

Tidligere var der et bassin i midten af gården, og her holdt i en del år en flok tamme knopsvaner til. Historien om Gartnergårdens svaner er skrevet af Rolf H. Christensen - læs mere her.

Gartnergården
Gartnergården

Regensgården

Regensgården

Hvis man går videre ind, kommer man til Regensgården. Regensgården er lave gule bygninger i bindingsværk. Disse bygninger er sidelænger til det store gule hus på torvet, kaldet Regensen. Forhuset er opført i 1700-tallet. Sidelængerne er kommet til senere, nemlig i 1822. Fra 1822-1826 boede i Østre Regenslænge skolens alumner. Skolens hovedbygning var brændt i 1813, og indtil den var genopbygget og kunne tages i brug i 1826, havde man brug for værelser til at huse kosteleverne. Vestre Regenslænge var indrettet til bryggers, hønsehus, karlekammer, ko- og hestestald, lo og lade samt lokummer.

Både Gartnergården, Materiallængen og bygningerne i Regensgården er i dag omdannet til udlejningsboliger.