BurgerBurgerCloseClose
ShoppingcartShoppingcartIndkøbskurv

Skovbrug

Skovbruget er Stiftelsens væsentligste erhvervsgren. Skovbruget drives på fuldt kommercielle vilkår og beskæftiger ca. 18 fuldtidsansatte.

I alt dækker skovene med tilhørende søer, enge, moser m.m. et areal på 4.300 ha (se kortet til højre - klik på kortet for at forstørre). Dét med skov bevoksede areal udgør ca. 3.400 ha.

Sorø skovene er kendt for sine gode vækstbetingelser for bøg. Det har Stiftelsen gennem århundreder udnyttet til at frembringe kvalitets bøgestammer til bl.a. møbelindustrien. Ofte lader dette sig gøre uden plantning, idet let bearbejdning af jorden kombineret med passende lystilgang til skovbunden resulterer i villig selvforyngelse af bøgen. Jordbund og dyrkningssystem ("hurtig" omdrift) gør, at det eftertragtede lyse bøgeved frembringes hyppigere end de fleste andre steder.

Udover salg til træindustrien sælger Stiftelsen også træ til private som brænde (direkte fra skoven eller som selvskovning). Læs mere i menuen ude til venstre under Salg af træ.

Skovbrug
Klik på kortet for at forstørre

Fordeling af træarter

Fordeling af træarter

Som det ses af træartsfordelingen dyrkes også andre træarter. Efter orkanen den 3. december 1999 er Stiftelsens skovbrug på vej til i endnu højere grad at blive et løvtræskovbrug med en af landets højeste andele af løvtræ. Vort varemærke er et intensivt skovbrug med frembringelse af kvalitetsløvtræ som målsætning.

  • Stiftelsen producerer også juletræer og pyntegrønt.
  • Stiftelsen ejer den internationalt kendte naturskov "Suserup skov"
Ved brug af indeværende hjemmeside accepterer du brugen af cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse.
Yderligere information findes under Cookies
Ok