BurgerBurgerCloseClose
ShoppingcartShoppingcartIndkøbskurv

Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter

Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter

Bygningen blev indviet i august 2009. Den er tegnet af arkitektfirmaet Kjær og Richter, og byggeriet blev muligt med en stor donation fra A.P.Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møller Fond.

Det er en markant cirkelrund bygning, inspireret af planetariumfaconen. Den er 40 m i diameter og på ialt 2000 m2. Man har valgt at opføre bygningen med specielle smalle mursten, opsat i et utraditionelt mønster, som giver facaden et helt særligt spil. I taget er nordvendte vinduer, som giver et stort lysindfald. Indvendig er også brugt særligt gode materialer, hvilket betyder, at man bl.a. har fået et auditorium med en fantastisk akustik.

Videncenteret benyttes af elever på Sorø Akademi og af unge talenter inden for de naturvidenskabelige fag. De kommer på camps, hvor de kan udfordres og dygtiggøre sig. Her findes en lang række faciliteter, som landets skoler og gymnasier vanskeligt kan tilbyde inden for fag som bioteknologi, nanoteknologi og robotteknologi. De forskellige camps afvikles af Astra, som er det nationale naturfagscenter i Danmark.

 

 

 

 

 

Talenthotellet

Talenthotellet

I tilknytning til Videncenteret er opført en indkvateringsfløj. Det officielle navn er Frederik VI - i daglig tale benævnes det Talenthotellet. Her kan de kursister, som er på camps i flere dage, blive indkvarteret. Der er i alt 88 værelser, hvor kusisterne indkvarteres 1-2 elever pr. værelse. Værelserne er indrettet med sovepladser, skabe og skriveborde. Der er selvfølgelig trådløst internet på værelserne.