Sorø Klosterkirke

Sorø Klosterkirke er en af de største middelalderkirker i Danmark. Den er bygget i sidste del af 1100-tallet, og er et af de første teglstensbyggerier herhjemme. Kirken var en del af Mariaklostret i Sorø, som Cistercienserne opførte tilskyndet og støttet af biskop Absalon og den øvrige Hvideslægt.

Se en 3D-scanning af kirken her

Gravsat i kirken er bl.a. tre danske konger, Christoffer II, Valdemar Atterdag og Oluf, biskop Absalon selv samt digteren Ludvig Holberg.  Kirkens indre rummer et væld af arkitektoniske detaljer, og har et rigt inventar udført i bruskbarok.

Klosterkirken rummer et fornemt orgel, som med sit enestående klangbillede betragtes som et af landets bedste. Der afholdes jævnligt koncerter i kirken. Sorø Internationale Musikfestival afholder således en koncertrække i sommermånederne, hvor internationalt kendte musikere - solister og ensembler medvirker sammen med kirkens kor og organist.
Sorø Klosterkirke, Fraterbrønden foran Akademiets hovedbygning, klosterporten mod byen, foruden en rest af klosterringmuren bag alumnaterne er i dag vægtige vidnesbyrd om det engang mægtige middelalderlige kloster.
 
Henvendelser vedr. kirkelige handlinger rettes til Sorø Sogn.
 
Åbningstid:

Kirken er åben alle dage kl. 9-16.
 
Gratis adgang.
 
Kirken er lukket for besøgende ved kirkelige handlinger.