BurgerBurgerCloseClose
ShoppingcartShoppingcartIndkøbskurv

DK4 har optaget tv-udsendelser på Sorø Akademi

Professor i litteratur ved Syddansk Universitet Anne-Marie Mai udgav for fire år siden et digert trebindsværk "Hvor litteraturen finder sted". Ved udgivelsen blev værket rost som en fornyelse af litteraturfomidlingen, fordi Anne-Marie Mai her tager udgangspunkt i hvor forfatterne undfangede deres værker, og den tid, litteraturen er skabt i.

Med midler fra Statens Kunstråds Litteraturudvalg, besluttede Frantz Howitz fra DK4 i samarbejde med Anne-Marie Mai at producere 7 udsendelser, der skulle fortælle litteraturhistorie på en helt ny måde. Programserien har fået titlen ”Litteraturens åsteder”, og i de syv udsendelser fortæller Anne-Marie Mai om udvalgte litteraturhistoriske personligheder og præsenterer de steder, de kom fra.

To af udsendelserne er optaget på Sorø Akademi. Det drejer sig om "Holbergs Sorø" og Ingemanns Sorø". I udsendelserne fortælles om nogle af de klenodier, som findes på Sorø Akademi, og som har et tilhørsforhold til de pågældende forfattere, herunder også bøger mv. på Akademiets Bibliotek.

Litteraturens åsteder: Ingemanns Sorø

Litteraturens åsteder: Ingemanns Sorø

Litteraturens åsteder: Holbergs Sorø

Litteraturens åsteder: Holbergs Sorø